Майсторски клас „Компютърна математика“ организира Технически университет-Габрово в Панагюрище

Технически университет-Габрово в партньорство с Община Панагюрище организира двудневен Майсторски клас „Компютърна математика“, съобщават от администрацията. Майсторският клас е насочен към ученици от X до XII клас, които имат интерес към математиката. Събитието ще се състои на 26 и 27 август 2016 година, от 9:00 до 13:00 часа в сградата на СУ „Нешо Бончев“ в град Панагюрище.
Майсторският клас „Компютърна математика“ ще бъде ръководен от гл. асистент д-р Младен Манов – катедра „Приложна информатика“ в Технически университет Габрово. Д-р Младен Манов ще представи компютърната математика като лесен способ за решаване на математически задачи и системата за компютърна математика GeoGebra.
GeoGebra е динамичен математически софтуер за всички нива на обучение, който събира заедно геометрия, алгебра, електронни таблици, графики, статистика и анализ в един лесен за употреба пакет. GeoGebra е бързо разрастваща се общност от милиони потребители, намиращи се в почти всяка страна. GeoGebra е водещ доставчик на динамичен математически софтуер, подкрепящ обучението по наука, технология, инженерство и математика (НТИМ) и иновациите в преподаването и ученето по цял свят.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn