Майстор на лъкове гостува на четвъртокласници от СУ „Нешо Бончев” в час по предприемачество

„Основната ударна сила на древните българи били конните стрелци, а тяхното най-страшно оръжие – лъкове, които по бойни качества нямали равни на себе си…” така започна своя увлекателен разказ пред четвъртокласниците съгражданинът ни Валери Димитров.
Той беше гост в часа по предприемачество и влезе в ролята на доброволец, за да сподели своето интересно хоби – изработката на лъкове, сподели в социалните мрежи класният ръководител Пепа Дюлгярова.
За важността на материалите, за техните свойства, за трудната изработката и за нуждата от познание говори гостът пред любопитната аудитория. За майсторлъка, който превръща парчето дърво в изключително оръжие с висока точност и голяма пробивна сила. За едно познание, издържало проверката на времето, което си струва да бъде споделено и възстановено.
С интерес учениците изслушаха историята на лъка и ролята му в бита на древните българи, но с още по-голямо нетърпение и вълнение се докоснаха до неговата сила…
Един интересен, емоционален и различен час, едно докосване до корените, до същността на един народ, създал най-старата държава в Европа и и дал своето име.

Единадесетото издание на Световната седмица на предприемачеството започна на 12 ноември и се домакинства у нас от Джуниър Ачийвмънт. Включва повече от 170 събития в 64 населени места в страната. Включихме се и ние. В световен мащаб през 2018 г. милиони млади хора по света ще вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn