Малките доброволци към библиотеката на читалище „Искра-1872“ с. Попинци засадиха цветя в чест на пролетта

Малките доброволци към библиотеката на читалище „Искра-1872“ – с. Попинци за поредна година спазиха традицията и посрещнаха пролетта с много усмивки, желание и самоинициатива да засадят цветя в градинките пред читалищната сграда и да се погрижат за тях, съобщи секретарят на читалището Динка Шопова.

popinci popinci1

Подпомогнати от своите родители и екипът на библиотеката, осигурил цветния разсад, децата засадиха пролетни цветя и създадоха радост за себе си и околните – все малки и възможни неща, с които всички можем да намерим последователи и да направим нашата малка стъпка напред към добрите дела и запазването на нашата Земя.

popinci2 popinci4
Екипът на НЧ „Искра-1872“ се присъединява към инициативата за опазване на природните ресурси „Часът на Земята“, която дава възможност на всеки човек да разбере какво влияние имат малките постъпки върху голямата планета и как може да използва силата си, за да се справи с климатичните промени.Тази година голямата природозащитна инициатива в света „Часът на Земята“ е на 25 март. Мотото е „Загаси светлините, отвори очи за планетата“. Повече информация относно инициативата и опазването на околната среда може да бъде намерена в тематичната витрина в читалищната библиотека на с. Попинци.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn