Малките тенисисти на СКТМ „Асарел-Медет“ завоюваха сребърни отличия

Завърши отборният шампионат по тенис на маса за кадети и кадетки до 15 годишна възраст, който се проведе от 31 март до 1 април в гр. Момчилград. В него отборът на СКТМ „Асарел-Медет“ бе представен от Илия Воденичаров, Стоян Зайков и Дейвид Андонов. В предварителната фаза панагюрските състезателите бяха поставени в една група с отборите на „Марек“ – Дупница и „Дигеста“ – София. След като се наложиха с 4:1 и над двата отбора, момчетата се класираха за четвъртфиналите и срещнаха в пряк двубой отбора на „Свилоза“- Свищов. Там панагюрчетата бяха още по-категорични и продължиха към полуфиналната фаза, където техен опонент бяха състезателите на „Светкавица“ – Търговище. Победата над тях беше отново с резултат 4:1, но след голяма драма в мача на двойки, където тандемът И. Воденичаров- Ст. Зайков обърна мача, след като губеше с 0:2 гейма. Във финалния двубой отборът на СКТМ „Асарел-Медет“ се изправи срещу основния си конкурент в тази възраст, а именно силния отбор на „Стоянстрой – Пловдив. Срещата започна изключително драматично, срещайки Илия Воденичаров с фаворита в тази възраст Ерен Бекир. След 0:2 Воденичаров успя да изравни резултата и да поведе със 7:3 в решителния контрагейм, но за съжаление късметът не беше на негова страна и той отстъпи на съперника си с 9:11. Последва победа на Стоян Зайков над Божидар Хаджистефану и резултатът беше изравнен. След загуба на Дейвид Андонов дойде и първото поражение на панагюрската двойка. Крайният резултат 1:4 се финализира след загуба на Зайков от Бекир, но панагюрския тим беше единственият, затруднил пловдивчани, които до този момент побеждаваха безапелационно с 4:0. Треньорът Анелия Карова получи поздравления за показаната игра на своите състезатели от Хасан Ахмед – Ходжата, първия треньор на единствената българска, спечелила индивидуална европейска титла- Даниела Гергелчева.
След приключване на шампионата до 15 г. тенисистите на СКТМ „Асарел-Медет“ имаха един ден почивка преди да заминат за държавните индивидуални финали до 18 год., чиито домакин беше „Стоянстрой“- Пловдив. В тази възраст конкуренцията беше доста по-голяма, а основната схема бе съставена от 128 момчета. Въпреки това Илия Воденичаров успя да стигне до 8/финал, а съотборникът му Стоян Зайков до 16/финал. На двойки панагюрчетата отпаднаха с 1:3 гейма от шампионите в тази възраст и вицешампионите при мъжете- Константин Вътов („Стоянстрой“) и Мартин Петров (Монтана).
Оценката на треньорката Карова е положителна: „ Децата играят добре, има още много за отработване през лятото, но преди това предстои държавният индивидуален финал за тяхната възраст- до 15 г., който е в края на този месец и към който в момента сме отправили поглед. Много голяма роля оказва и участието на момчетата във „В“ РГ за мъже, където до момента отборът се представя страхотно и е на челна позиция. Ако всичко е наред и в последния турнир, който ще е на 19 май в Пирдоп, през лятото ни очакват баражи за влизане в по-горната „Б“ група“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn