Малките шахматисти на община Панагюрище отпразнуваха с турнир Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

Малките шахматисти на община Панагюрище, чрез своите училищни отбори отпразнуваха Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Инициативата е на г-н Петьо Караджов, председател на ШС „Асарел Медет“, и стана традиция да се провежда всяка година.

В състезанието- празник, не успя да се включи отборът на ОУ „Отец Паисий“ село Попинци, поради участие в Държавното училищно първенство в „Албена“, където имат много силно представяне в различните възрастови групи. Отборът на СУ „Нешо Бончев“ също имат един представител там, 11- годишният Цветомир Парпулов, който също не можа да вземе участие в празника. ОУ 20 „Април“ участва с най-младия отбор от 6-7 годишна възраст, достоен опонент на каките и батковците победители от ОУ „Марин Дринов“.

Днес клуба получи и благодарствено писмо от Председателя на БШФ 1928 и депутат Д-р Руслан Тошев за принос в развитието на шаха. „Макар да е адресирано до председателя на клуба, аз я приемам, тя е плод на всички, които работим за развитието на шахматната игра в община Панагюрище”, сподели в социалните мрежи Христо Костурков.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn