Малки и големи на театър днес

Днес, 25 септември, от 10:00 часав голямата зала на Театър Дом-паметник, Държавен куклен театър – Сливен ще представи „Малкото джудже “, куклено-театрален спектакъл за деца от Теодора Попова-Лазарова. Режисьор: Петромил Денев; Сценография и кукли: Евелина Савацка;

Участват: Георги Георгиев, Ния Янакиева, Силвана Петрова.

Чували ли сте някога за Якоб Рубенщайн? Не? Това е името на малкото джудже, чиято единствена цел е да открие златото, скрито в недрата на планината. Но когато гората е обзета от пожар, той се оказва изправен пред най-сложната задача в своя живот – да премине през пламъците, да пресече реката и да се срещне лично със Злата вещица – единствената, която може да спре огъня.

Приказка за неподозираните качества, които всеки от нас носи у себе си. Вълшебна и интригуваща история, която ще грабне вниманието на децата, но едновременно с това ще укрепи вярата им в техните собствени сили.

 

Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора ще гостува на панагюрска сцена със спектакъла „Полет над кукувиче гнездо” на 25 септември. В една от ролите е актьорът Станимир Гъмов. Режисьор на постановката е Стефан Спасов. Участват още: Диана Найденова, Христофор Недков, Димитър Митков, Цветомир Черкезов, Стефан Борисов, Георги Райчев.

„Полет над кукувиче гнездо” е театрален спектакъл, вдъхновен от класическия американски роман на Кен Киси и едноименния култов филм на Милош Форман с Джак Никълсън в главната роля. Потресаваща история за живота в психиатрична клиника, в която медицинският персонал, под ръководството на старшата сестра, съсипва волята на хората и ги принизява до безсмислено и болезнено подчинение под предлог, че ги лекува. Скоро в това кукувиче гнездо обаче „кацва” новият пациент Макмърфи, принуден да се прави на психично болен, за да избегне затвора.

Ненавиждащ лицемерието, първичен, скандален, похотлив комарджия, той подготвя бунт в болницата, който да промени всичко…

Спектакълът е от 19:00 часа, в голямата зала на Театър Дом-паметник.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn