Малки и големи се потопиха в магията на четенето днес в ОУ ”Проф.Марин Дринов”. Приказка на децата прочете и омбудсманът на Република България Мая Манолова

Днес, 12 октомври, в актовата зала на ОУ „Проф. Марин Дринов“ се проведе  състезание „Магията на четенето“, като част от мероприятията, включени в Националната седмица на четенето, чийто домакин тази година е Регионалното управление на образованието– Пазарджик. Официални гости на дриновци бяха омбудсманът на Република България Мая Манолова, Ваня Трайкова, главен експерт Дирекция „Образователни програми и образователно съдържание” в МОН, Валентина Кайтазова, началник на Регионалното управление на образованието– Пазарджик, старши експертите Галина Цанева, Марияна Гигова, Дора Дулчева, Пенка Дюлгярова – главен експерт „Образование и младежки дейности” в община Панагюрище, Нора Кунчева, дългогодишен директор на училището, Стефан Рапонджиев, директор на Общинска библиотека „Стоян Дринов”, режисьорът Нидал Алгафари, който пристигна в панагюрското школо по покана на учителя по музика Пепа Филина, директори на детски градини.

img_9710

img_9704

С добре дошли приветства гостите в залата директорът на ОУ „Проф.Марин Дринов“ Екатерина Футекова. Тя подчерта, че с различни инициативи училището традиционно подкрепя Националната седмица на четенето, а днес дриновци чрез състезание ще покажат, че четенето е магия.

img_9712

Омбудсманът на Република България Мая Манолова поздрави децата за страхотната идея да се включат в Националната седмица на четенето, след което им прочете част от любимата си книжка „Мечо Пух”, която впоследствие им подари. Манолова пожела на децата да имат истински приятели, защото приятелствата, които се създават в детството са най-искрени и остават за цял живот.

img_9715

Приветствие отправи началникът на Регионалното управление на образованието– Пазарджик Валентина Кайтазова. „Ние сме изключително обнадеждени, че с тази инициатива ще приобщим много деца и възрастни, които все още не са изкушени от магията на четенето”, каза Кайтазова и допълни: „Според мен четенето дава свобода, а свободата е най-висшата ценност. Четете, скъпи деца!”.

img_9716

Облечени в атрактивни костюми, възпитаниците на детските градини от Панагюрище потопиха присъстващите в чудния свят на приказките.

img_9698 img_9718 img_9721

В състезанието „Магията на четенето“ се включиха ученици от 4 „а“ и 5 „а“ клас на ОУ „Проф. Марин Дринов“ , с класни ръководители Спаска Арбалиева и Елена Савова. Журито, което ги оценяваше беше в състав режисьорът Нидал Алгафари, Нора Кунчева и Стефан Рапонджиев.

img_9747

В първи кръг на надпреварата децата демонстрираха изразително четене,  във втори кръг трябваше  да измислят край по дадено начало на приказка, а в трети кръг членовете на журито и  образователният експерт Пенка Дюлгярова прочетоха откъси от книжката „Бъди ми приятел” на Юлия Спиридонова, а децата трябваше да формулират кратко послание от чутия текст. След всеки кръг беше обявяван отборът победител, а на финала всички участници получиха грамоти и награди– тениски, шапки и книжки, осигурени от МОН.

ОУ „Проф. Марин Дринов“ получи в дар от образователното министерство 142 книги на стойност  1 440 лева.

img_9694 img_9724 img_9726

img_9727

img_9745

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn