Малчуганите от група “Вълшебен свят” на ДГ“Райна Княгиня-филиал” отбелязаха по нетрадиционен начин завършването на детската градина

В унисон с Деня на детето-1 юни, малчуганите от подготвителна група “Вълшебен свят” на Детска градина “Райна Княгиня-филиал” отбелязаха по нетрадиционен начин завършването на детската градина. По инициатива на своите родители, на 2 юни възпитаниците на г-жа Тютюнджиева и г-жа Делибашева посетиха гр. Копривщица. В родната къща на Георги Бенковски те се докоснаха до историята на родния край. Разказът на екскурзовода им разкри интересни и непознати до момента факти за мястото, където се е родил и израснал Гаврил Хлътев, известен днес на българите като предводителя на Хвърковатата чета.

В намиращия се в съседство с родния му дом Просветен център, малчуганите седнаха на чиновете на някогашните ученици, писаха върху пясък, видяха калем, мастилница с пера. Там получиха специални поздравления от своите учителки и пожелания за бъдещи успехи в училище.

След това децата бяха гости на г-н Ангел Ангелов и неговия екип в Музея на хляба и традиционните храни. С много веселие, под съпровода на огромен тъпан, хора, ръченици и детски песни те наблюдаваха как се получава брашно от зърно с помощта на големи камъни, научиха рецептата за месене на тесто, оцветиха го в различни цветове и направиха свои хлебчета. Хапнаха копривщенска баница и обещаха да се върнат отново.

На връщане г-жа Тютюнджиева показа на малчуганите мегалитния комплекс Скумсале, разположен недалеч от гр. Стрелча с разнообразните култови камъни с причудливи форми и многобройни места за отдих сред природата.

Заредени с много енергия и положителни емоции се завърнаха от своята екскурзия децата от група “Вълшебен свят”.

„Желаем им да растат здрави и щастливи, да бъдат успешни бъдещи ученици и винаги да запазят спомена за детската градина в сърцата си”, споделиха родители на малчуганите.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn