Манол Панчовски е един от четиримата отличени от Община Пазарджик изявени художници

На 18 октомври, на своя патронен празник,  художниците откриха традиционната си „Годишна изложба на Представителството на СБХ Пазарджик“ в галерия „Георги Машев“.  Денят не е избран случайно. На този ден се почита  Св. aпостол и евангелист Лука, който се счита за пръв христиански иконописец  и покровител на художниците.

В галерията 18 професионални художника показват своите 42 творби, в които тайно са закодирали своите мисли, чувства и въображение.

Годишната изложба не е цялостното представяне на творбите на художниците от Представителството на СБХ Пазарджик, това е един малък щрих от тяхното ежедневие. Ежедневие наситено с трескава творческа работа, участие по изложби, пленери, симпозиуми в страната и извън нея. Изложбата дава възможност за равносметка по отношение на това, в каква част от културния художествен живот се превръща и какво оставя след себе си това събитие.

Председателят Маргарита Иванова поздрави колегите си по повод професионалния празник и връчи поздравителни адреси от името на ръководството на Представителството на СБХ Пазаржик по случай кръглите годишнини на Стоимен Стоименов, Стоян Димитров, Константин Анастасов и Спас Киричев.

Както всяка година и на тази изложба бяха връчени награди на изявени художници. Комисия в състав: Петър Бажлеков – председател, Леон Бабачев, Стоян Димитров и Димитър Маламски, определи наградените. Г-жа Гергана Табакова, директор на Дирекция „Образование и култура“, връчи наградите на художниците Маргарита Иванова, Манол Панчовски, Стоимен Стоименов и Спас Киричев.

Специалната награда на Съюза на българските художници получи Марин Маринов.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn