Мария Оряшкова заслужено бе отличена със „Златен пояс“

На вълнуваща церемония в тв формат Националната асоциация на бойните спортове (НАСБ) отличи най-добрите състезатели, треньори и спортисти за 2020 година с най-голям принос за развитието на бойните спортове в страната.

Бляскавата церемония се проведе на 5 декември в студиото на националната телевизия Bulgaria ON AIR, които бяха ексклузивен медиен партньор на събитието, а за престижните национални призове „Златен пояс“ 2020 се състезаваха над 40 000 спортисти, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията. Специален гост на Годишните награди беше министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който връчи и статуетките на петимата големи победители. Писмено приветствие към спортистите и зрителите отправи и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

„Прекрасно е, че в тези не леки времена успявате да отличите и наградите най-заслужилите и достойни сред вас. В условията на пандемия спортът укрепва имунната система и помага за преодоляването на стреса. Наред с това, точно спортът и физическата активност ще са първите и най-ефективни средства за възстановяване нормалния начин на живот и за преодоляване последиците от продължителната социална изолация“, написа Костадинова.

Златен пояс“ – за най-добър спортист на годината при жените, заслужено отиде при Мария Оряшкова от Българска федерация по самбо, която преди месец спечели рекордната в кариерата си шеста световна титла по самбо.

Българката триуфмира в категория до 80 килограма на шампионата на планетата в Сърбия. На финала в Нови Сад Оряшкова победи представителката на Беларус Светлана Цимашенка. Освен шестте си световни титли по самбо, тя е и 9-кратна европейска шампионка в същия спорт.

В асоциацията по бойни спортове членуват над 476 клуба и повече от 40 000 спортисти по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn