Мария Оряшкова отново непобедима, Иван Хърков с вицешампионска титла от Държавното по джудо

Състезателката на СК „Бойни спортове“-Панагюрище Мария Оряшкова остана непобедима на Държавния личен шампионат по джудо за мъже и жени, който се проведе в НСА, София на 30 март. Мария /кат. 78 кг/ показа класа и отлична форма, като за 12 пореден път е на върха. Участието в шампионата дойде само броени дни след като златното панагюрско момиче се завърна от подготвителен лагер във Франция с националния отбор по борба преди Европейското първенство, на което ще участва.

Голям успех записа и Иван Хърков /кат. до 81 кг/, завоювайки вицешампионска титла, а в личен план това е първият финал в джудото при мъжете за елитния състезател на панагюрския боен клуб.

На крачка от медал беше Йоана Пишмишева, която се класира на пето място /кат. 57 кг/, след като Йоана трябваше за по-малко от час да свали 900 грама, което повлия и на последващото й представяне.

Късметът не беше и с Никола Петкански, който още в първите секунди на първата си среща получи тежка контузия и не можа да продължи участието си.

Достойно представяне направиха Христо Гюлев, Иван Делчев,  Марчела Коленцева, Димитър Петкански.

Старши треньорът на панагюрския клуб Иван Нетов беше съдия на силния шампионат, в който взеха участие над 70 отбора от цяла България.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn