Мартенички за благотворителност

Традиционният благотворителен мартенски базар на БЧК-Панагюрище се проведе днес, 22-ри февруари. Сергията им, разположена при хотел „Каменград“, се радваше на изключителен интерес, защото  всички мартеници са уникати и са създадени с много любов от червенокръстци.

Имаше и граждани, които се спираха дори само, за да пуснат пари в касичката. Базарът ще продължи и в дните от 24-ти до 28-ми февруари.

Доброволците от БЧК и БМЧК са изработили около 6 000 мартенички. Голяма част от тях бяха закупени от местни фирми за техните служители, като по този начин подкрепиха благородната кауза на доброволците. Събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на възрастни хора в неравностойно положение.

По традиция на 1-ви март червенокръстци ще зарадват с червено-белите символи за здраве панагюрци и своите приятели от Дневен център за деца и/или младежи с увреждания „Дъга“, Дневен център за възрастни хора с увреждания „Св.св. Козма и Дамян“, Център  за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Закрила” . Около 700 мартенички доброволците ще раздадат в някои от отделенията на МБАЛ ”Уни Хоспитал”.

Благотворителен мартенски базар проведоха днес и младежите от „Лео клуб”- Панагюрище. Базарът бе позициониран на площад „20 април и премина под мотото „Дари добро”.

 

Събраните средства  „Лео клуб“ ще дари на деца в неравностойно положение. Малките лъвчета ще продават мартенички за благотворителност отново на 29-ти февруари.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn