МБАЛ „Уни Хоспитал“ участва в демонстрационна ситуация за спасяване на спешен пациент, транспортиран с въздушна линейка

На 2 февруари въздушна линейка на авиокомпания „Хели Ер САУ“ и медицински екип на МБАЛ „Уни Хоспитал“ разиграха демонстрационна ситуация за спасяване на спешен пациент.
Веднага след кацането на хеликоптера пациентът в „тежко състояние“ бе приведен в Противошокова зала на Спешно отделение, като в „спасяването“ му се включиха лекари и медицински специалисти от Спешно отделение и Отделението по анестезиология и интензивно лечение.
От анализа на симулацията, стана ясно, че координацията между медицинските лица, болничния персонал и екипът на санитарната авиация е била отлична, като времето от кацането до цялостната обработка и приемане на пострадалия е наполовина по-малко от очакваното.
Анализът показва още, че до МБАЛ „Уни Хоспитал“ има изключително лесен въздушен достъп от всички точки на страната. Това, в комбинация с високотехнологичната апаратура и квалифицираните кадри на лечебното заведение, го утвърждават като стратегическо за лекуването на пациенти в изключително тежко състояние.
Хеликоптерната площадка на „Уни Хоспитал“ е единствената в този агломерационен ареал на страната и една от шестте в България, като другите са в София, Варна и Бургас.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn