МВР предприема мерки за обществения ред за Великденските празници

Уважаеми жители и гости на Област-Пазарджик,

В навечерието сме на изключително почитани и важни за нас християнски празници, а именно Възкресение Христово ! Паралелно с това сме поставени и пред изпитание, които изисква да проявим своята висока гражданска позиция, доблест и почтеност, като спазваме въведените мерки и ограничения. Те целят да създадат условия, при които да опазим себе си и нашите най-скъпи хора –възрастните родители и близки, от разразилата се вирусна инфекция.

Предвид на всичко това от Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик предприемат и са планирали комплекс от мерки.

На пълна пара продължават работата си обособените осем КПП на входно-изходните точки от и към гр. Пазарджик. Полицейските служители позиционирани там ще имат за задача да следят стриктно за спазване на основанията за пътуване извън и към областния център. Неизрядните граждани или тези, чиито основания за пътуване не отговарят на изискванията ще бъдат връщани обратно. Полицейски служители от структурите на ОДМВР, от Районните управления в Пазарджик, Пещера, Велинград, Панагюрище и Септември ще дежурят в близост до всички християнски храмове, в които ще се отслужват литургии. Надяваме се повечето хора да останат по домовете си, да не излизат и да не отиват в храмовете. А там където ще има присъствие на граждани ще се следи за наличие на необходимата дистанция един спрямо друг и за еднопосочно движение при влизане и излизане от храма. Засилени дежурства са планирани и от екипите на пожарната, като през миналата седмица са извършени проверки за пожарната безопасност във всички църкви и манастири в областта.

Припомняме да хората да излизат само ако това е наложително и при задължително използване на предпазни маски или шалове на лицето. Празнувайте в жилището, на терасата, на двора, общувайте чрез технологиите, но не ходете на разходки по паркове, детски площадки и други места, където можа да има хора.

Благодарим на всички за разбирането, за търпението при спазване на ограниченията, които търпим заедно. Това е начинът да се опазим здрави, а на по-късен етап да възстановим социалния си живот и да продължим напред заедно. Служителите на МВР нямат задача и не горят от желание да налагат санкции на всяка цена, но ще следят стриктно за изпълнение на наложените мерки, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn