МДТ„Константин Кисимов”- Велико Търново представя „Гераците“ от Елин Пелин на панагюрска сцена през април

Класически прочит на повестта „Гераците” от Елин Пелин ще предложи на панагюрската публика в своя спектакъл Музикално-драматичният театър „Константин Кисимов” Велико Търново. Героите от това емблематично произведение на българската литература ще оживеят на панагюрска сцена на 22 април, от 19.00 часа в голямата зала на Театър Дом-Паметник..

Режисьор – Невена Митева

Сценография и костюми – Лидия Къркеланова

Музика – Петър Атанасчев

Вокален педагог – Яница Брънзелова

Пластика – Лилия Иванова

С участието на: Детелин Кандев, Милен Иванов, Виктор Терзийски, Иван Митев, Стоян Борисов, Стефка Златкова, Лиляна Иванова, Добринка Тосева, Диана Кюркчиева, Цветан Колев, Стефан Методиев

Гераците“ са една своеобразна трагична история, респектираща, разтърсваща със своята истинност за разрушената хармония, за драматичния разпад на родовите отношения, в която под натиска на новото време се заражда завистта и съперничеството между най-близките хора в семейството – творба, събрала в себе си вечните проблеми на живота, актуални и днес.

Историята на Гераците ни предизвиква да се върнем към корените си, да разровим семейните си архиви и да открием там дълбоко закопани родови тайни, премълчани истини за противоречиви чувства, за непростими грехове. Семейството, което обединява целия спектър от човешки взаимоотношения се разпада без никаква корист, потъпквайки патриархалните и нравствени ценности – семейно уважение, състрадателност, грижа за ближния, синовна благодарност.

Замяната им с жажда за бързо забогатяване, безчувственост, нравствена пустота са житейски процеси, които трябва сериозно да ни замислят и тревожат. Нещо повече, трябва да направим равносметка за приноса на всеки един от нас за задълбочаването или спирането на тези явления.

Билетите са с цени 12 и 15 лева, и се продават в Театър Дом-Паметник.

Местата са ограничени. Настаняването се извършва на 30% от капацитета на залата.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn