Международно участие в Третия шахматен турнир „Панагюрище-2016“

На 23 и 24 април в зала „Арена Асарел” се проведе Третият шахматен турнир „Панагюрище-2016“. Организатори на състезанието бяха Община Панагюрище със съдействието на Асоциация на спортните клубове, Шахматна секция към „Асарел – Медет“ АД, БФ Шахмат и ШК „Оборище“–Панагюрище. Спортното събитие бе открито с виртуозното изпълнение на цигулка на химна на Европа – „Ода на радостта“ от  младата шахматистка Гинка Юрукова. Надпреварата се проведе в 6 кръга по Швейцарската система. Първото място в крайното класиране зае Кирил Димов от Пазарджик с 5,5 т. Второ и трето място разделиха Виктор Боев и Ивайло Кирилов от шахматен клуб „Пловдив“ с по 5 точки. При жените първа стана Нона Мирчева от отбора на Шумен с 4,5 точки, следвана от Цвета Василева от „Локомотив”-Пловдив с 4 точки. В категория сеньори на първа позиция е Михаил Чуклев, втори е Стефан Пенев от „Оборище”-Панагюрище.
При неградираните състезатели Иван Шопов е първи с 4 точки, следван от Анатолий Бабачев с 3 точки. В категория местен състезател първите две места спечелиха Николай Немигенчев и Христо Костурков.
Отлично се представиха и момичетата от шахматен клуб „Оборище“ – Гинка Юрукова и Валерия Добрева, които са съответно втора и трета във възрастовата група до 14 години. От чуждестранните състезатели с добри игри се отличи Георгиус Делоудис от Гърция.
Наградите на победителите бяха връчени от световната и деветкратна европейска шампионка по стрелба и почетен гражданин на град Панагюрище Анна Пелова. В международния шахматен турнир „Панагюрище-2016“ се
включиха 62 състезателя от различни възрастови групи. Ден преди турнира, в  конферентната зала „Арена Асарел“ се проведе сеанс на едновременна игра на 25 дъски, изнесен от международните майстори Димитър Лалев и Атанас Димитров, който завърши при резултат 23:2 в полза на сеансьорите. С победа се поздрави Нона Мирчева от Шумен. Равни резултати постигнаха Николай Немигенчев и Петьо Караджов.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn