Местят здравната служба в село Оборище

На последното си редовно заседание местните парламентаристи дадоха съгласие Община Панагюрище да придобие собствеността върху недвижим имот, собственост на „БТК“ЕАД, представляващ част от масивна двуетажна сграда в село Оборище, която включва целия втори етаж на сградата, общи части на сградата, част от избата и правото на строеж и общ външен вход с „Български пощи“ ЕАД.

Целта е в тези помещения да бъде преместена здравната служба в село Оборище, която към настоящия момент се помещава на втория етаж, над детската градина. Помещенията са непригодни за медицински услуги – високи, големи, труднодостъпни. Сградата има течове, особено тежко е положението през зимата. Помещенията на телекомуникационната компания са в съседство с кметството на селото и са в много добро състояние.

Средствата за придобиването на имота в размер на 29 100 лева ще бъдат осигурени за сметка на увеличаване на параграф 41-00 „Приходи от концесии“, като бъде променена общата рамка на сборния бюджет на Общината за 2015 година.

Общинският съветник Веселина Зумпалова-Ралчева припомни, че и в други села от общината съществува проблем с неподходящото място, в което се намират здравните служби, и посочи като пример Елшица. Кметът потвърди, но подчерта, че за целта ще са необходими много средства. Възможността за закупуването на имота на „БТК“ в Оборище е дошла вследствие на постъпилата по-голяма от очакваната сума от концесия на „Асарел-Медет“АД, обясни градоначалникът и заяви, че ще се търсят варианти за решаване на този проблем и в другите населени места.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn