Министър Кралев връчи почетни медали на призьорите от Европейското първенство по самбо

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на призьорите от Европейското първенство по самбо за мъже, жени и бойно самбо, което се проведе в Минск (Беларус). Българските състезатели спечелиха общо 6 отличия – титла на Мария Оряшкова в категория до 80 кг, с която тя вече е осемкратна европейска шампионка, сребърен медал на Ашот Мартиросян (кат. 74 кг спортно самбо) и бронзови отличия на Цветелина Цветанова (кат.48 кг), Магдалена Върбанова (кат. 52 кг), Михаил Николов (кат. 74 кг. бойно самбо) и Иван Хърков (кат. 68 кг бойно самбо).

mariq sambo
„България записа поредно добро представяне по време на Европейското първенство в Минск, за което Ви поздравявам. Министерството на младежта и спорта не дели федерациите на олимпийски и неолимпийски, а на работещи и неработещи и подпомага тези, които постигат резултати. А през годините Българската федерация по самбо показа, че работи правилно и медалите от Беларус са поредно доказателство за това“, заяви Красен Кралев.
Новият председател на БФ Самбо Георги Юсев благодари на министъра за подкрепата, която неговият спорт получава от ММС, въпреки че не е в Олимпийската програма.
По време на срещата, на която присъстваха още почетният председател на централата Румен Стоилов и генералният секретар Весела Ванкова беше обсъдена и възможността за развитие на двойна кариера на състезателите по самбо като част от системите на Министерството на отбраната и МВР.
Ръководството на федерацията и медалистите бяха поздравени и от новия посланик на Русия Анатолий Макаров, който бе на среща с министър Кралев преди тях.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn