Михаил Караиванов представя втората си книга „#53 пъти Любов и други важни неща“

Младият автор Михаил Караиванов ще представи втората си книга на 9 юни. Тя носи заглавието „#53 пъти Любов и други важни неща“ и излиза от печат година след дебютната му книга „Зависимост“.
„Текстовете на Михаил Караиванов са силно метафорични и не просто въздействат на сетивата на читателя, а го карат да влезе виртуално в личния свят на твореца. Те са смисъл, облечен в образи...“, пише в рецензията на книгата Тодор Каракашев – писател, председател на Дружеството на писателите в гр. Пазарджик.
Редактор е Стоян Радулов – писател, сценарист, режисьор. Фотограф  е Моника Димитрова. Книгата се издава от Издателската къща „Оборище“. С ръкописа  на книгата авторът кандидатства и беше одобрен за частично подпомагане по проекта на Община Панагюрище „Панагюрище – духовност и творчество в едно“. 

Събитието в петък ще е в бар „Boombox“ и ще бъде подплатено с музиката на момчетата от  група „MODICA“, част от която е и Михаил Караиванов. В „#53 пъти Любов и други важни неща“ има за всеки по нещо, защото това са вашите истории, споделя талантливият автор.

Една от творбите в #53 пъти Любов и други важни неща“:

***

жена
като компас
водиш ме към рая
където си мелодия
от позната песен
гониш тишината
в калдъръмената улица
а там циганка ми гледа на ръка
за да те види
като предсказание
и да се превърнеш в съдба
или остров
в морето
където се давя
в плиткото на очите ти
събрали наслаги от обич
тежаща
като надгробни плочи
на хиляди войници
загинали
в окопите
на твоите трапчинки

жена
за която мога
да живея
или да умра.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn