МКБППМН проведе инициатива под надслов : „Към природата и другите с любов“

Днес, 4 август 2022 година в община Панагюрище се проведе инициатива под наслов „Към природата и другите с любов“, организирана от Местна комисия за борба срещу обществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Панагюрище, съвместно с децата от лятната занималня към Центъра за подкрепа за личностно развитие гр. Панагюрище.  Децата  с ръководител Иван Иванов, обществени възпитатели и членове на МКБППМН показаха добрия пример на своите съграждани. Малчуганите запретнаха ръкави, грабнаха чували и почистиха градинката и пътеката до паметник „Черешово топче“.

Инициативата на МКБППМН премина под наслов „Към природата и другите с любов“ и насочи вниманието на децата към отношенията между хората и умението да си помагаме, да се подкрепяме и да си сътрудничим, към физическото здраве на децата и личностното им израстване в посока формиране на уважение и любов към природата, толерантност към другите, чувство на отговорност и умения за работа в екип.

Секретарят на МКБППМН Мария Джамбазова благодари на всички деца, включили се в инициативата и им подари алуминиеви бутилки за вода за многократна употреба с призив да пазим природата и да не замърсяваме околната среда.

Обществото ни има нужда от активни граждани с общественополезна дейност – независимо колко мащабна е тя, дали е голяма кампания със стотици последователи или нещо малко като почистване, помощ за възрастен нуждаещ се човек или грижа за животно.

Освен, че има реален ефект върху природата, опазването на околната среда чиста ще ни направи по-щастливи. Това ще ни зареди с позитивизъм и има защо: ние правим истинско добро!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn