Младежите от Ученическия парламент отправиха еко послания в Световния ден за опазване на околната среда

Младежите от Общинския ученически парламент към Център за подкрепа за личностно развитие-Панагюрище, с ръководител Цветелина Захариева, отбелязаха Световния ден за опазване на околната среда- 5 юни, с интересна инициатива на открито.

Младежите написаха интересни еко послания, призоваващи за опазване на природата и преосмисляне на връзката на хората с нея. С част посланията беше направен пъзел върху табло, а останалите ще бъдат закачени върху дърветата в двора на Центъра.

Директорът на центъра Недялка Наплатанова ги поздрави за инициативата и подари на младите парламентаристи по едно цвете, за което да се грижат.”Това е първата крачка към постоянната и осъзната грижа за нашия общ дом, планетата Земя”, каза Наплатанова.

 

Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година на 5 юни за насърчаване на осведомеността и действията за опазване на природата. От своето честване през 1974 г. кампанията се е превърнала в глобална платформа, посветена на опазването природата, която се популяризира в над 100 страни.

Всяка година кампаниите и събитията по случай 5 юни са подчинени на различни еко теми. Тази година наред е Биоразнообразието. Тя поставя акцент върху борба с ускоряващата се загуба на видове и разрушаването на природата. Фокусът е върху това как всички живи същества на планетата са свързани в мрежата на живота и как ние можем да действаме в името на природата (act #ForNature).

 

Посланието за Световния ден на околната среда тази година е, че природата ни „изпраща съобщение“ и ни показва, че сме на прага на срив. Затова е време да се събудим и да си вземем бележка, да преосмислим връзката си с природата. На този 5 юни е „Време за природа“ – Time for Nature.

Програмата за околна среда на ООН (UNEP) със своите партньори започва Десетилетието на ООН за възстановяване на екосистемите (2021–2030 г.) – глобална инициатива за възстановяване на връзката между хората и природата.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn