Младежи от България, Италия, Испания, Хърватия, Латвия и Румъния посетиха Панагюрище и Стрелча по Проект „Европейски младежки форум на селските райони“ на МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово“

Младежи от България, Италия, Испания, Хърватия, Латвия и Румъния посетиха Панагюрище и Стрелча по Проект „Европейски младежки форум на селските райони“ на МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово“. Проектът е с основна дейност младежки обмен и се финансира по програма Еразъм+, Ключова дейност 1 „Мобилност за граждани“, сектор „Младеж“. Той бе реализиран в периода 02 – 08.07.2017г., в град Стрелча. Основната цел на проекта бе „Устойчиво развитие на селските райони чрез активизиране на младите хора“.

Специфичните цели на проекта бяха: „Активно включване на младите хора в процеса по устойчиво развитие на селските райони чрез повишаване на техните знания, умения и компетентности“. Проектът включваше следните дейности: Запознаване с дейността на местните инициативни групи в страните на участниците; Дискусии относно селските райони и техните проблеми в държавите, участващи в обмена; Проблемите на младите хора в малките населени места; възможности за развитие чрез показване на добри практики – среща с местния бизнес, среща с местната власт.

pixiz-11-07-2017-15-24-36

Младите хора посетиха офиса на МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово“, където се запознаха с основната дейност на МИГ-овете в цяла Европа, проектите и възможностите за финансиране чрез използване средствата на МИГ, посетиха Дестилерия за преработка на рози и лавандула, печатница, туристически забележителности и атракции в Стрелча и Панагюрище, беше организирана среща с общинското ръководство на община Стрелча.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn