Младежи от Панагюрище дариха събраните от Йордановден пари за операцията на 4-годишно дете със зрителни проблеми

Младежите, скачали за Богоявленския кръст в Панагюрище, дариха събраните средства в  размер на 2 252 лева за операцията на 4-годишно момченце от Панагюрище със зрителни проблеми. Победителите в надпреварата за изваждането на кръста – Никола Парушев, Ненко Търкаланов и Делчо Делов, дариха за каузата паричната награда от общината, връчена от кмета Никола Белишки, както и сумите предоставени на младежите от църквата и дарител, подкрепил благородната им инициатива.

Останалите момчета също се включиха с дарения. Каузата им бе подкрепена и от Тодор Василев, извадил кръста по време на ритуала в с. Панагюрски колонии, който също предостави своята награда плюс сума, дарена от местните жители. Ден по-късно, в празничния Ивановден, събраните пари бяха предадени на родителите на 4-годишното момченце. Бащата искрено благодари на младежите за подкрепата. Операцията на детенцето е извършена вчера в Пловдив.

Младите хора от Панагюрище, участвали Богоявленския ритуал и тази година спазиха традицията. Всички скочили в ледените водите на река Луда Яна бяха с български ризи с шевици, пояси и калпаци, пяха българския химн, не пропуснаха да изиграят и мъжко хоро, под звуците на гайда и тъпан. Момчетата показаха, че са с гореща кръв и добри сърца, достоен пример за подражание.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn