Младежи от Панагюрище казаха „не“ на насилието с музика

За поредна година младежката организация на Български червен кръст в Панагюрище организира акцията  ,,С музика срещу насилието“. Събитието се проведе тази вечер, в градския парк. Участие взеха и възпитаниците на Стоил Атанасов от класа по китара. С музика и лозунги ”С усмивка срещу насилието” и „Не на насилието в училище”,  младежите призоваха да бъдем по-добри.

IMG_9521 IMG_9525 IMG_9532

Безспорен факт е, че случаите на агресия в училище у нас, особено насилието спрямо учителите, зачестяват все повече. През миналата учебна година над 80% от училищата в страната са подали поне един сигнал за насилие. Ситуациите с физическа и вербална агресия са над 4500 за учебната година.  Това прави средно по 30 случая на учебен ден.

Насилието сред подрастващите е световна тенденция, с която се сблъсква не само България. В световен мащаб почти навсякъде се отчита ръст на инцидентите с насилие от страна на ученици към учители и между самите деца. Възрастовата граница на агресията постоянно пада, като вече се срещат нерядко и примери на агресивно поведение дори на деца от началното училище. Според статистика от 2015 г. 10-те държави с най-високи нива на насилие в училище са САЩ, Великобритания, Южна Африка, Полша, Япония, България, Франция, Белгия и Австралия.
Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn