Младежи от Ученическия батальон получиха покана да станат част от Българска асоциация „Витязи-Хан Аспарух“

Председателят на Висшия съвет на „Витязи“ в Москва Николай Немчинов, представители на Българска асоциация „Витязи-Хан Аспарух“ и командирът на Специализирания ученически батальон „Васил Левски” – Стрелча подполковник Михаил Неделев посетиха Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище на 29-ти февруари. Те бяха приети първо от директора на Професионалната гимназия Лушка Апостолова, след което се срещнаха с членовете на Специализирания ученически батальон в училището и техния ръководител Миланка Пенева.

DSC08069„В Русия асоциацията има вече двадесет и три годишна дейност. Нейната цел е да обедини славянството, като Русия подава ръка не само на България, а на всички екссоцстрани, които имат обща азбука и общо минало. Мостовете, които ще бъдат създадени, ще ни свързват чрез изкуствата –литература, живопис, скулптура , театър и спорт”, разказа Николай Немчинов и допълни „Хубавото на тези контакти е това, че благодарение на нашата обща дейност, българските деца могат да посетят Русия и да се убедят на място, че образът създаван тук за Русия е неверен”.

Българска асоциация „Витязи-Хан Аспарух“ действа на територията на страната ни от две години насам и залага на развитието на духовното, вярата, образованието и спорта в живота на младежите, споделиха представители на Асоциацията.
От своя страна учениците от Професионалната гимназия представиха дейността, която развиват като членове на младежкия батальон в отрядите „Млад командос”,„Млад огнеборец” и „Млад санитар”.
DSC08075Панагюрските младежи получиха покана да станат част от Българска асоциация „Витязи-Хан Аспарух“, най-добрите сред тях ще имат възможност да отидат на специален лагер в Русия през август тази година. Програмата на лагера е много разнообразна – културна, патриотична, спортна, бойни изкуства и екскурзии, а откриването на лагера е на Катедралния площад в Кремъл. В този лагер вече са се обучавали тийнейджъри от Панагюрище и Стрелча, двама от тях  – Емилия Дошкова и Пламен Генчев, присъстваха на срещата в Професионалната гимназия.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn