Младежката театрална студия при НЧ”Виделина – 1865” представя „Вестникар ли?“ от Иван Вазов на 28 и 29 април

Младежката театрална студия при НЧ „Виделина-1865“, с ръководител Дочка Кацарева ще отбележи своя 10- годишен юбилей с постановката „Вестникар ли?“ от Иван Вазов. Представленията ще бъдат на 28 и 29 април, от 18:30 часа, в салона на НЧ „Виделина-1865“.

В ролите: Стефан Рапонджиев, Диана Стателова, Диана Иванова, Стоян Панчев, Цветелин Петров, Илия Немигенчев, Габриела Скачкова, Стоил Узунов, Соня Гоешкова, Божидара Костуркова, Николай Обретенов.

Постановка Дочка Кацарева. Декори Пепа Машева. Музика Марин Карамаринов.

За билети и резервации- в читалището и на тел.: 0889 211 270.

Вестникар ли?е комедийна пиеса в 2 действия от българския писател Иван Вазов публикувана през 1900 г. Главният персонаж е Павел Мишеморов – дребен буржоа, ненавижда вестниците и хората, свързани с тяхното произвеждане. Той не харесва сплетните и изопачаванията тиражирани от тях, а още по-малко начина, по който самият той е представян в някои дописки на страниците им. Няма нищо по-низше за него от професията вестникар, респективно журналист. Собственият му син се впуска точно в тази професия, а близкият до сърцето на дъщеря му мъж също е журналист.

Вестникар ли?“ е заклеймяване на т.нар. „жълта преса“ от патриарха на българската литература. Произведение, звучащо напълно актуално и понастоящем, повече от сто години след публикуването му, поради което не престава поставянето на пиесата в театрите на страната.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn