Младежката театрална студия при НЧ”Виделина-1865” представя „Змейова сватба” по драмата на Петко Тодоров

Младежката театрална студия при НЧ”Виделина – 1865”, гр. Панагюрище ще представи през месец април постановката „Змейова сватба” по драмата на Петко Тодоров

Едно произведение за силата на любовта, за нейната преобразяваща, прераждаща роля, за нейната необикновена и необяснима магия. Петко Тодоров посвещава пиесата си на своята сестра Мина Тодорова – голямата любов на Пейо Яворов, която умира много млада. За пръв път „Змейова сватба” е поставена в Народния театър на 23 април 1911 година, под режисурата на Пейо Яворов.

В младежката постановка участват Мартин Гешанов, познат на публиката от пиесата „В навечерието”, където изигра вълнуващо ролята на Дмитрий Инсаров, Виктория Манева, известна с блестящите си вокални изпълнения, Гергана Томова, позната от комедията „Мъжемразка”. Още: Стоил Узунов, Валентин Филин, Пламена Ножделова, Анна-Мария Узунова, Цветка Ножделова от спектакъла „Срещнали се два дявола”. И най-малките актьори – Диана Иванова и Стоян Панчев, участвали в постановки на приказки. В пиесата участва и балетен състав при ЦПЛР-Панагюрище.

Постановката е на Дочка Кацарева. Подбор на музиката и изпълнение на живо в спектакъла- Андрея Манев. Декори- Ирина Пелтекова. Хореография- Елеонора Найденова.

Представленията ще бъдат на 23, 24 и 25 април, от 19:00 часа, в театралната зала на НЧ”Виделина-1865”. Билетите са с цена 4.00 лв., за ученици- 2.00 лв., и се продават в читалището. За контакти тел.: 0357/ 6 20 02; 0876  946  314 .

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn