Музикалният конкурс „Евровизия“ се отлага тази година заради пандемията от коронавирус

Музикалният конкурс „Евровизия“ се отлага тази година заради пандемията от коронавирус, съобщиха организаторите, цитирани от агенция „Ройтерс“. Той трябваше да бъде в Ротердам.

България трябваше да бъде представена от VICTORIA. Виктория Георгиева щеше да бъде 13-ият български участник в историята на конкурса, родена е във Варна. Участвала е в четвъртото издание на шоуто за таланти „X-Factor България“, където достига до финалните петима участници. След това записва и издава солови песни като част от музикална компания Monte Music. От пролетта на 2018 г. е независим изпълнител и издава две песни – „Странни времена“ и I Wanna Know. Втората е продуцирана в Лос Анджелис, а през септември британската компания Ostereo подписва договор за международното й разпространение.

В края на октомври БНТ обяви, че след едногодишна пауза България ще се завърне на конкурса, чието 65-о издание ще се проведе през май в Ротердам. Това стана възможно, след като Българската национална телевизия постигна споразумение за публично-частно партньорство за финансиране на участието от продуцентски компании от България и Великобритания.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn