Музикални записи към сценичното представяне на проект “Пеене на пръстени и наричане на китки” бяха реализирани в края на м.февруари

В края на месец февруари бяха реализирани музикални записи към сценичното представяне на проект “Пеене на пръстени и наричане на китки”, финансиран от Национален фонд “Култура” по програма: Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство 21, съобщиха от екипа на проекта. Записите бяха направени в Държавен фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” от професионалистите на звукозаписно студио „Музикален свят – МС“, като музикалното произведение бе първото записано там.

Екипът на проекта изказва благодарност на Георги Андреев – директор на ДФА “Филип Кутев” за съдействието, на композитора Стоимен Добрев за прекрасната музика, която създаде, обработвайки едни от най-красивите автентични песни от селата Баня, Бъта и Попинци, свързани с обичая. Всичко това не би било възможно без музикална компания “Музикален свят – МС”, с управител Мирослав Стоянов. Двамата с г-н Добрев приеха изключително сърцато идеята на музикалния проект и сътвориха чудеса по реализацията му. За реализиране на записите беше сформиран екип от изключителни професионалисти, музиканти от най-големите професионални фолклорни ансамбли, които вдъхнаха живот на всяка нота от произведението. Сърдечни благодарности към всички тях: Стоимен Добрев – кавал Николай Таслаков – гъдулка Костадин Атанасов – гайда Мирослав Стоянов – тамбура Ралица Атанасова – вокал Нина Арнаудова – вокал Илиян Димитров – тонрежисьор.

„Вярвам, че това няма да е последният ни съвместен проект и отново ще имам възможност да се докосна до професионализма на всички тези прекрасни изпълнители! „-сподели ръководителят на проект “Пеене на пръстени и наричане на китки” Петър Немски.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn