Музикални отличия за панагюрски таланти в Националния конкурс „Път към славата“

Седем панагюрски певчески таланти взеха участие в Националния конкурс „Път към славата“. Като „много оспорвана борба“ определи конкурса музикалният педагог на вокалистите Нона Немигенчева. Песенната надпревара се състоя в София, от 8 до 10 февруари и събра над 250 участници от цялата страна, съревноваващи се в индивидуалното пеене.

В първа възрастова група (до 7 г.) бронзов медал завоюва 6-годишният Християн Балев, който пее едва от есента. Това е и първият конкурс, на който се явява гласовития панагюрец.

Бронз завоюва и Кристияна Чуклева във втора възрастова група (до 4 клас). Неин музикален педагог освен Нона Немигенчева е и Пепа Филина.

В трета възрастова група (от 5 до 7 клас) сребърен медал спечели Надежда Ковачева, възпитаничка на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина.

В надпревара с над 60 участници в четвърта възрастова група (8-12 клас) Иван Бондар, бе награден с Диплом за творчески успехи и представяне на руска песен.

В следствие на доброто си представяне младите панагюрските таланти получиха и интересни покани за участия – Християн Балев и Кристияна Чуклева бяха поканени да участват в конкурса „21 век“ провеждащ се в Слънчев бряг. Надежда Ковачева получи покана да запише песен, както и за участие в конкурс в Казахстан.

Следващия голям форум, за който се готвят е конкурса „Орфеева дарба“, сподели музикалният педагог Нона Немигенчева.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn