Музикално състезание си организираха априлци

Музикалното състезание като част от дейностите по международния проект, в който участва ОУ „Двайсти април” –  „Щастливи, здрави, креативни деца през граници”, по програма Еразъм плюс, се проведе в панагюрското училище. Музикалното състезание „Музиката е магия” се превърна в истински празник за участниците и публиката, коментираха от школото.  В състезанието участваха два отбора – „Пъстро хоро” и „Фолклорна магия” – с членове ученици от пети и от шести клас, подготвени и организирани от госпожа Жана Райнова – учител по музика.

Състезателите минаха през няколко кръга и трябваше да демонстрират  много теоретични знания, певчески и танцувални умения. Представени бяха песни и танци от различни фолклорни области, както и старинни и салонни европейски танци. Имаше и интересни задачи, свързани с импровизиране на танцови движения по зададена мелодия. Представянето на отборите бе оценявано от жури с председател директорът госпожа Минка Ланджева, учителите госпожа Парпулова и госпожа Герова и седмокласниците Деси Чоролеева и Добромир Капчаров.

Двубоят беше оспорван, но в крайна сметка общият сбор от точки се оказа равен за двата отбора, тъй като някои от участниците се представиха по-убедително в теорията на музиката, други – в практическите задачи. Много настроение и веселие цареше през цялото време – като доказателство че „Музиката е магия”.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn