Музикантът и поет Пламен Сивов ще гостува в Панагюрище

Музикантът и поет Пламен Сивов ще представи стихосбирката си „Държавата на другия живот“ и ще изпълни своите песни в Панагюрище на 19 май. Мястото е Народно читалище „Виделина-1865“ гр. Панагюрище от 17:30 часа. Организатори на културното събитие са читалището и Литературен салон „Виделина“.

Стихосбирката съдържа 70 избрани стихотворения на Пламен Сивов, писани в периода 1992-2016 г. Книгата е оформена в 4 раздела – “По стръмните пътеки на душата”, “Жената, която се връща”, “Една октава тишина” и “Фонтан в дъжда”. 45 от стихотворенията са и песни, включени в соловите албуми на Пламен Сивов и в албумите на популярната музикална формация „Точка БГ“ – акустичен проект за нови градски песни. Редактор на книгата е Илиана Александрова. „Държавата на другия живот“е илюстрирана с фотографии на Пламен Сивов, Павла Сивова и Илиана Александрова.

Пламен Сивов е роден през 1970 г. в Сливен.През 1989 г. завършва Юридическия факултет на Софийския университет. Автор е на множество статии за състоянието на Българската православна църква, преводач, редактор на книги и периодика. Като сценарист работи по няколко филма, автор е и на десетки песни.

„Стихове с глас, аромат и душа – това усещане оставят текстовете в тази книга у добронамерения читател. Внимателни към вътрешното човешко движение, чужди на шумолящия словесен целофан и честни като поетични послания. Радвам се, че ги срещнах. Радвам се, че и други ще ги срещнат по пътя си. Защото те говорят на човешки език и търсят пролуки в материалното”, казва поетесата Виолета Христова за книгата.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn