Наградиха победителите в конкурса за непубликувана поезия за деца „Стоян Дринов“ /видео/

На официална церемония, състояла се днес, 7 юни, в Общинска библиотека „Стоян Дринов”, бяха наградени победителите в тазгодишния конкурс за непубликувана детска поезия на името на Стоян Дринов.

Първа награда: Диплом, статуетка и 350 лв. бяха присъдени на Мария Маринова от гр. Сандански за стихотворението „Мишки без книжки“.

Втора награда : Диплом, статуетка и 250 лв.  бяха присъдени на Мария Димитрова от гр. Кърджали за стихотворението „Мечка в село Мечка“.

Трета награда: Диплом, статуетка и 100 лв. бяха присъдени на Христина Главанова от гр. Севлиева за стихотворението „Наужким“.

69 автори от цяла България се включиха в тазгодишното издание на Националния конкурс за непубликувана поезия за деца „Стоян Дринов”. Част от тях бяха изпратили по няколко творби.

Произведенията бяха оценявани от професионално жури с председател Петя Александрова и членове Христина Петрова и Лидия Стоицева.

На церемонията присъстваха двама от отличени автори. Те прочетоха творбите си пред публиката в библиотечната читалня.

 

Авторите подариха свои книжки на детския отдел и отдела за възрастни в панагюрския книжен храм.

За приятната атмосфера в библиотеката допринесе талантливата Виктория Манева, която изпълни две песни.

Националният конкурс за непубликувана поезия за деца „Стоян Дринов“ традиционно се организира от Общинска библиотека „Стоян Дринов“ и Община Панагюрище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn