Наградиха победителите в конкурса за непубликувана детска поезия на името на Стоян Дринов

На официална церемония, състояла се на 25 юни, в Общинска библиотека „Стоян Дринов”, бяха наградени победителите в конкурса за непубликувана детска поезия на името на Стоян Дринов.

Първа награда: Диплом и 350 лв. бяха присъдени на Станка Мезева за стихотворенията „Рошавото облаче” и „Нарисувани рими”.

Втора награда: Диплом и 250 лв. бяха присъдени на Веселин Веселинов за стихотворението „Сезони на детството”.

Трета награда: Диплом и 100 лв. бяха присъдени на Върбан Димитров за стихотворенията „Ваканцията на Жълтушко” и „Жълтушко, Коледа и първия сняг”.

Комплект книги и грамота бяха присъдени на:

Анелия Каменова Янковска-Сенгалевич за стихотворенията „Морска люлка” и „Азбучно влакче”.

Симеонка Тихова за стихотворенията „Къща без вратичка” и „Приятел”.

Илия Деведжиев за стихотворенията „А дали си струва” и „Внучето на баба Яга”.

65 автори от цяла България се включиха в тазгодишното издание на Националния конкурс за непубликувана поезия за деца „Стоян Дринов”.

Произведенията бяха оценявани от професионално жури с председател Дида Гемиджиева – председател и членове Дарина Дечева и Лидия Стоицева.

На церемонията присъстваха тримата отличени автори и част от получилите поощрителна награда.

Поетите прочетоха творбите си пред публиката в библиотечната читалня. Авторите подариха свои книжки на детския отдел в панагюрския книжен храм.

Националният конкурс за непубликувана поезия за деца „Стоян Дринов“ традиционно се организира от Общинска библиотека „Стоян Дринов“ и Община Панагюрище.

Церемонията по награждаването на победителите бе част от поредицата куртурни поряви, в рамките на творческия проект Юнски празници на изкуствата.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn