Наградиха победителите в конкурса за непубликувана детска поезия на името на Стоян Дринов

На официална церемония, състояла се на 10 юни, в Общинска библиотека „Стоян Дринов”, бяха наградени победителите в тазгодишния конкурс за непубликувана детска поезия на името на Стоян Дринов.

Първа награда: Диплом, статуетка и 350 лв. бяха присъдени на Татяна Савова Йотова за стихотворенията „Приключение с Изкуство“ и „Хлапашко“.

Втора награда : Диплом, статуетка и 250 лв.  бяха присъдени на Христина Игнатова Петрова за стихотворенията „Ужас, мравояд“ и „Закуска ли?“.

Трета награда: Диплом, статуетка и 100 лв. бяха присъдени на Петя Александрова Иванова за стихотворенията „Лисанка загубанка“ и „Случка с мечок“.

Комплект книги и грамота бяха присъдени на:

Ангелина Иванова Михайлова, за стихотворенията „Приказка за снежинката“ и „Приятели“.

Жени Пламенова Щерева, за стихотворенията „Малката художничка“ и „Мечтателка“.

Диляна Цветанова Колева, за стихотворенията „Паяче“ и „Приказка за страх и още нещо“.

30 автори от цяла България се включиха в тазгодишното издание на Националния конкурс за непубликувана поезия за деца „Стоян Дринов”. Всеки от тях участваше с по две творби.

Произведенията бяха оценявани от професионално жури с председател Дида Гемиджиева – председател и членове Дарина Дечева и Лидия Стоицева.

На церемонията присъстваха почти всички отличени автори.

Националният конкурс за непубликувана поезия за деца „Стоян Дринов“ традиционно се организира от Общинска библиотека „Стоян Дринов“ и Община Панагюрище.

Церемонията по награждаването на победителите бе част от поредицата куртурни поряви, в рамките на творческия проект Юнски празници на изкуствата.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn