Наградиха победителите в Националния литературен конкурс „Априлски камбани”

Победителите в организирания от Народно читалище „Виделина – 1865“ – Панагюрище Национален литературен конкурс „Априлски камбани”, посветен на 140-та годишнина от Априлското въстание бяха наградени на официална церемония на 23-ти април. Подадените за конкурса творби бяха оценени от професионално жури с председател Тодор Каракашев. Наградите на призьорите в различните категории връчиха председателят на читалището Спаска Тасева и Магдалена Македонска, главен експерт “Култура и вероизповедания“ в Община Панагюрище.

І ВЪЗРАСТОВА ГРУПА: приказка

Първа награда Златен медал и Диплом  получи Диана Иванова от  гр. Стрелча за „ПРИКАЗКА ЗА КАМЕННАТА ГЪБА И ПРОЛЕТНИЯ ВЯТЪР”. Втора награда: Сребърен медал и Диплом  получи Далия Петрова  от гр.Дебелец за своята творба „ЛЕВСКИ”

IMG_4062 IMG_4065 IMG_4070 ІІ ВЪЗРАСТОВА ГРУПА: стихотворение

Първа награда: Златен медал и Диплом  бяха присъдени на Калина Стоянова от с. Волуяк, обл.София за стихотворението „ЗВЪНЕТЕ КАМБАНИ”. Втора награда: Сребърен медал и Диплом получи Георги Тотев от София за стихотворението  „20 АПРИЛ”. Трета награда: Бронзов медал и Диплом -Инна Ангелова от гр.Дебелец, Велико Търново „БОРЦИ ЗА СВОБОДА”.

ІІІ ВЪЗРАСТОВА ГРУПА – нямаше подадени творби за конкурса

 ІV ВЪЗРАСТОВА ГРУПА- стихотворение

Първа награда: Златен медал и Диплом за Бойка Андреева  от гр.Пловдив -„ИСТОРИЯ НА ЕДИН ШЕВ” . Втора награда: Сребърен медал и Диплом за Стоян Радулов, София  – „АПРИЛ”. Трета награда: Бронзов медал и Диплом за Дидка Гемиджиева от Панагюрище– „АПРИЛСКИ КАМБАНИ. Трета награда: Бронзов медал и Диплом  за Христина Борисова  от гр.Севлиево– „АПРИЛСКИ КАМБАНИ”.

Поощрителна награда –  Черешово топче беше присъдена на Иван Пехливанов – от гр.Пловдив – „ СВЕТЛИНА” .

На всички останали участници в конкурса ще бъдат изпратени грамоти за участие, благодарствени писма и сувенири от Панагюрище. Част от наградените творби прозвучаха на читалищната сцена.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn