Наградиха победителите в „Пъстър свят“. Емоциите на международния фестивал в Панагюрище продължават още два дни

В истински празник се превърна награждаването на победителите в петото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“, Панагюрище‘ 2018″, което се състоя тази вечер на площад „20 април”.

Голямата награда – Гран При, спечели Представителен танцов състав „Чудесия“-град Пазарджик. Наградата връчи заместник-кметът на община Панагюрище и председател на организационния комитет на фестивала Галина Матанова. Можем да живеем в свят без граници, подчерта заместник-кметът Матанова. Заради участие големите победители не присъстваха на награждаването. Членовете на журито наградиха класиралите се на призовите места.

Присъдени бяха две трети места– на Състав за народни танци към Техническото училище в New Leon, Мексико и за Танцов състав при Културно и артистично дружество „Топлоелектрически централи Никола Тесла“ от Обреновац, Сърбия.

Второ място получи Народен танцов ансамбъл „Вестница“, Беларус.

Първото място бе за Представителна фолклорна група „Kämuk“, Коста Рика.

Кметът Никола Белишки връчи наградата на Община Панагюрище на Фолклорен танцов състав „Шевица“, град София. Наградата на фирма „Оптикс“ АД получи Народен хореографски ансамбъл „Кружавница“ от побратимения на Панагюрище град Жодино, Беларус.   

Наградени бяха Мис и Мистър фестивал -представителка на танцовия състав от Мексико и на танцьор от Беларус.

Всеки от танцовите състави подари на публиката свое изпълнение по време на концертната програма след награждаването. Особено колоритна беше финалната част, когато танцьори и публика заедно танцуваха и се усмихваха, а доброто настроение завладя всички.

В неделя, 15 юли, от 20 часа, на централния площад в Панагюрище отново предстоят емоции. Съставите от чужбина и България отново ще ни потопят в магията на танца.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn