Наградиха победителите в турнира по футбол за деца и юноши “За малките и голямата игра”

При изключителен интерес премина турнирът по футбол за деца и юноши “За малките и голямата игра”, организиран от Община Панагюрище, Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище, Лео клуб – Панагюрище и Интеракт клуб – Панагюрище.

Спортната надпревара се проведе 6 и 7 октомври, на помощното игрище на стадион “Орчо войвода”.

„Във втория турнир по футбол за деца и юноши “За малките и голямата игра” взеха участие над 200 деца от общините Панагюрище и Стрелча, в 15 отбора, разпределени в три възрастови групи 3-4 клас; 5-6 клас; 7-8 клас. Изиграха се общо 22 мача. Смятам, че в тези два дни Панагюрище беше футбол, и този футбол се игра от децата. Ние успяхме да създадем една добра организация. Надяваме се, че децата са се чувствали добре. Ще направим всичко възможно това да се превърне в традиционен турнир, и в следващата година да увеличим броя на участниците”, каза минути преди официалното награждаване председателят на Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище  д-р Любомир Димитров. Той изказа специални благодарности на всички спонсори, подкрепили турнира.

Специален гост във втория ден на турнира беше Иван Велчев -Кюстендилеца, „главният идеолог на сектор Г”. „Това е една прекрасна инициатива! Искам да благодаря на организаторите за поканата, чувствам се прекрасно сред вас! Пожелавам ви да преследвате мечтите си!”, каза Велчев.

От името на ръководството на ПФК ЦСКА той връчи на Клуба на привържениците на ЦСКА-Панагюрище една юбилейна тениска на ЦСКА, по повод 70-годишния юбилей на червения футболен клуб.  

За класиралите се в призовата тройка имаше купи, а за всички отбори футболни топки.

Грамота за голмайстор на турнира във възрастова група 3-4 клас получи Атанас Шопов с отбелязаните от него 6 гола, за най-добър футболист бе определен Марин Раленеков. Първото място в класирането завоюва тима на СУ “Нешо Бончев”, второто бе за отбора на НУ ”Паисий Хилендарски”, Стрелча. На трета и четвърта позиция се наредиха съответно представителите на ОУ “Проф. Марин Дринов” и ОУ “Отец Паисий” – Попинци, пети отборът на ОУ “20 април”.

Във възрастова група 5-6 клас за голмайстор беше определен Димитър Кърпаров с отбелязани 6 гола, а най-добър футболист Даниел Беломачев. Първото място в класирането зае тимът на СУ “Нешо Бончев” , второ ОУ “20 април” , трето ОУ “Проф. Марин Дринов”, а четвърто ОУ “Отец Паисий”, с.Попинци, пети тимът на СУ”Св.св.Кирил и Методий” – Стрелча.

Във възрастова група 7-8 клас за голмайстор беше определен Митко Ангелов с отбелязани 7 гола, а за най-добър футболист бе определен Георги Иванов.

Първото място спечелиха футболистите на ПГИТМТ – Панагюрище, второ ОУ “20 април” , трето СУ”Св.св.Кирил и Методий” – Стрелча, четвърто ОУ “Отец Паисий”, с.Попинци, пети СУ”Св.св.Кирил и Методий” – Стрелча.

За най-добър футболист на турнира бе избран Георги Иванов, голмайстор на турнира стана Митко Ангелов, а призът за най-добър вратар получи Виктор Цветанков, който не допусна нито един гол във вратата си. 

Всички участници в турнира получиха парче от вкусните торти на пицария Viaggo In Italia, оформени в духа на турнира с надпис „Червено Панагюрище” и лика на Трифон Иванов.

Атрактивен финал оформиха членовете на Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище, като запалиха червени факли на фона на химна на червения отбор.

 

Oborishte.bg

 

 

 

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn