Наградиха спечелилите фотоконкурса по проект „Вече знам и мога повече“ в с. Бъта

Финална изложба на изработените експонати в творческите клубове на младите хора в селото

Специална церемония организира Сдружение „Идея“ в село Бъта по повод обявяването на наградените фотографии в конкурса „Лицата на моето родно място“, което бе и финал на проект „Вече знам и мога повече“. Събитието се проведе във фоайето на Читалище „Н. Й. Вапцаров“ и беше част от културния календар на общината. В него се включиха децата и младежите, участници в проекта, като много от тях бяха дошли специално за събитието, както и много гости от селото и от Панагюрище. Специален гост на церемонията беше кметът на селото Георги Александров, който през цялото време оказваше пълна подкрепа при изпълнението на дейностите на творческите клубове в проекта. Кметът поздрави младите хора и пожела да не спират с творческите си изяви.

1 (3)

Връчването на наградите за победителите в конкурса бе и финалната дейност в Проект „Вече знам и мога повече“, финансиран по линия на общинската програма за Младежки дейности през настоящата година. Както бе предвидено в проекта младите хора показаха в специална изложба наградените фотоси, изработените дърворезби и грънчарски изделия, показаха и презентация на изследване на родословно дърво на един от най-многобройните родове в селото, подготвена от Клуб „Етнография“. Всички гости получиха информационна брошура, в която се проследява осъществяването на целия проект. За най-активните участници в проекта имаше паметни грамоти и предметни награди – книги.

1 - Нели Запрянова - Работната ми баба - Copy 2 - Калин Георгиев - Дървото на живота - по пътя към параклиса Св. Илия с. Бъта 3 - Калина Александрова - По съседски

Първо място в конкурса по художествена фотография спечели Нели Запрянова, второто място бе за Калин Георгиев, а третото спечели Калина Александрова. За тях имаше предметни и парични награди. Всички участници в конкурса получиха книги като поощрителни награди и специални грамоти.

3 (3)

Наградите връчи д-р Николай Радулов, обучител в клуба по художествена фотография, който пожела на всички участници бъдещи успехи в света на фотографията, както и възможност за продължаване на проекта, тъй като неговите дейности са много актуални и полезни. Специална награда от Сдружение „Идея“ получи Мария Кършева, библиотекар и обучител в клуба по етнография, която от своя страна призова всички да се включат в етнографските изследвания, за да остане памет от настоящето към бъдещето на селото.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn