Наградиха участниците в ученическия конкурс за мултимедийна презентация ”Панагюрските будители през Възраждането”

Общо 50 ученици от училищата в град Панагюрище се включиха в Общинския конкурс за мултимедийна презентация под надслов „Панагюрските будители през Възраждането”, организиран от Община Панагюрище, Общинска библиотека „Стоян Дринов” и Център за подкрепа за личностно развитие. Презентациите бяха оценени от тричленно жури с председател Ирина Ботева, главен уредник в Исторически музей – Панагюрище и членове Пенка Дюлгярова, главен експерт „Образование и младежки дейности” в община Панагюрище и директорът на Общинска библиотека „Стоян Дринов” Стефан Рапонджиев.

img_0208

Награждаването на победителите се състоя в първия ден на Седмицата на духовността, 26 октомври, в камерната зала на Театър Дом – паметник.

img_0204

„През годината по-често имаме повод да говорим за Нешо Бончев, Марин Дринов, Райна Княгиня, което не изчерпва списъка на онези панагюрски будители, които имат принос за нашето национално осъзнаване. Именно затова ние искахме и сме доволни, че вие направихте изключително задълбочени проучвания, изследвания и представихте презентации за много от незабравените, но не толкова често споменаваните панагюрски будители”, каза в началото на културното събитие Иванка Тодева, старши учител в Център за подкрепа за личностно развитие.

img_0214

„Аз се чувствам изключително удовлетворена от факта, че в конкурса се включиха много ученици от панагюрските училища. Особено похвално е, че голям брой от участниците са гимназисти. По-голяма част от представените презентации бяха много задълбочени и добре технически изпълнени”, сподели председателят на журито Ирина Ботева.

Във възрастова група 5-7 клас на първо място беше класирана презентацията на Иванина Добрева, ученичка в 7 клас на СУ „Нешо Бончев” , посветена на Павел Бобеков.  Второто място бе за Радина Капитанска, Илия Рапонджиев и Цветелина Найденова от 5 ”б” клас в ОУ „20 април” . Тяхната презентация също бе посветена на Павел Бобеков. На трето място журито бе класирало презентацията на Теодора Цветкова и Луко Гарноев, ученици от 6 клас на ОУ „20 април” , посветена на Сава Радулов.

img_0229 img_0228 img_0225

Във възрастова група 8 – 12 клас на първо място беше класирана презентацията на Петър Терзийски и Константин Цветков от 11 „б” клас в СУ „Нешо Бончев”, проследяваща живота и делото на акад. Атанас Шопов. Презентацията на Полина Панайотова и Илияна Вакарелова от 11 „б клас в СУ „Нешо Бончев”, посветена на Петър Карапетров бе класирана на второ място. Третото място журито бе отредило на Надежда Коларова от 10  „а“ клас в СУ „Нешо Бончев” за презентацията й посветена на Сава Радулов.

img_0231 img_0234 img_0237

Петър Василев, ученик в 9 клас на ПГИТМТ, стана носител на специалната награда на журито на конкурса за своята презентация на тема „Панагюрските будители през Възраждането”. Като член на клуб „Репортер” при ОДК,  Петър бе избрал да направи своята работа под формата на анкета.

img_0239

„Презентацията на Петър ни убеди, че има смисъл от подобен род конкурси, че усилията ни не са напразни, за да ви научим да бъдете родолюбци и да си създадете умения да представяте определени теми по-научно”, подчерта председателят на журито Ирина Ботева.
Всички участници в конкурса получиха грамоти. Специални благодарност получиха преподавателите, мотивирали своите ученици да приемат предизвикателството.

img_0202

Присъстващите в залата имаха възможност да видят наградените презентации, представени лично от техните създатели.

img_0245img_0197img_0195

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn