Надежда за 34-годишния Стефан от Панагюрище

 Бях едва петгодишен, когато се установи, че страдам от захарен диабет и се наложи лечение с инсулин, споделя в специализираната онлайн платформа на фондация Help Karma 34-годишният Стефан Скачков от Панагюрище /в страницата на фондация Help Karma може да се видят начините, чрез които да се подпомогне каузата в помощ на Стефан/. HelpKarma Foundation дава възможност на хората да набират средства за добри каузи. Ето историята, която споделя там Стефан:

„През 2006 година, при изследване в софийската Ендокринология ми беше поставена диагнозата диабетна артропатия, вследствие на дългогодишното ми заболяване. Лекарите ми предписаха лечение с инжекции „Бонвива”, с цел да се ограничат пораженията само върху глезенната става на десния крак.

След около десетгодишно лечение лекарят забеляза, че нивата на моя креатинин рязко са скочили.

На 03.01.2018 година, след преглед при нефролог, вече бях и с диагнозата хронична бъбречна недостатъчност. Работих като механик във фирма за извършване на годишни технически прегледи на автомобили, откъдето ме освободиха под предтекст, че вече не мога да се справям с работата.

Започнах диети и лекарства, които ми бяха предписани от лекуващия екип. Посещавах редовни прегледи всеки месец до юни 2019 година, когато окончателно ми казаха, че нямам друг шанс освен трансплантация на бъбрек и ме насочиха към започване на незабавно диализно лечение. Мой близък роднина има желание и отговаря на условията за даряване на бъбрек. Операцията ще бъде извършена в Турция и за целта ми беше направен предварителен преглед от отговарящия екип.

В момента работя на същата длъжност, но в друг пункт и на половин работен ден, за да мога да съчетая работата с диализата. За съжаление, с възнаграждението, което получавам едва покривам месечните си сметки и се налага майка ми, която е пенсионерка, както и по-малкият ми брат да помагат, за да преживяваме.

Непосилен съм да събера необходимата сума за трансплантацията и съпътстващите я разходи без вашата помощ.

Ето защо ще бъда благодарен, който има възможност и желание да ми помогне в тази битка със заболяването, за да мога и аз да водя пълноценен начин на живот като всички хора.

С уважение:

Стефан Илиев Скачков, на 34 години от град Панагюрище”.

Необходимата за трансплантацията сума е 26 256 евро.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn