Надежда Ковачева- абсолютен фаворит на конкурса „Нота по нота“- Пазарджик 2022. Кристина Гочева заслужи Гран При

От втори до четвърти декември в Младежки дом – Пазарджик се проведе Музикална академия „Нота по нота“. Талантливите изпълнители минаха през три последователни тура. Водени от идеята за споделяне на знания и умения, за намаляване на напрежението и сценичната треска и обогатяване на вокалните умения и цялостно присъствие на сцена на изпълнителите, организаторите добавиха в програмата на „Нота по нота“ майсторски класове с водещи вокални педагози. Тази година участниците имаха възможността да участват в мастър класовете на Мая Райкова, Етиен Леви и Борис Тасков.

В първия ден всички изпълнители участваха в ателие по сценично поведение с Мила Роберт. Посланието на изпълнителката на финала, беше да намерят и показват своята собствена индивидуалност на сцената и въобще като артисти. По естествен начин всички заедно изпълниха песента „Заедно“ на Любо, Графа и Орлин.

В конкурсната програма конкуренцията тази година беше изключително голяма. Участваха вокални школи и студии от Пловдив, Панагюрище, Мездра, Сливен, София, Стара Загора и Пазарджик.

Журито, което оценява младите таланти беше в състав: Мая Райкова, Етиен Леви и Борис Тасков. Панагюрската музикална школа отново показа класа и се представи отлично.

Възпитаниците на вокалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина от Школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ при ЦПЛР-Панагюрище завоюваха следните отличия:

В групата до 7 навършени години категория Индивидуални изпълнители

III място – Мария Димитрова

II място – Валерия Николова

Носител на Гран при, златна статуетка на Академията и парична награда беше присъдена на Кристина Гочева.

Носител на званието „Абсолютен фаворит“ на конкурса Международна музикална академия „Нота по нота“ – Пазарджик 2022, златна статуетка и парична награда беше присъдена на Надежда Ковачева.

Адмирации за представянето си в конкурса заслужават и Габриела Спасова, която достигна до трети тур и Силвия Кемилова, достигнала до втори тур в песенната надпревара.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn