Надежда Ковачева с Гран При от „Песенна палитра“, гр. Карлово

На VIII-мия Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен ,,Песенна палитра“ в гр. Карлово талантливата Надежда Ковачева представи блестящо песента „Магазин за носталгия“. В Пета възрастова група Надя получи Гран При за изпълнението си.  Професионалното жури, което оценяваше музикалните таланти, бе в състав: Маргарита Хранова, Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки, Милена Добрева, Асен Митев, Петя Станчева, Васил Делиев и Елия Тодорова. Песенната надпревара се проведе на 26 февруари и в него участваха само златните медалисти във всички възрастови групи от онлайн етапа на конкурса.

Със специалната награда на Сдружение „Арт палитра“ бе удостоена Школата по поп и джаз пеене “ Евгений Зумпалов“ към ЦПЛР- Панагюрище. Вокалните педагози на Надежда Ковачева – Нона Немигенчева и Пепа Филина получиха наградата на Община Карлово. За присъствения етап на „Песенна палитра“ беше класиран и Християн Балев, но той не участва, поради субективни причини.

Поканена в последния момент да участва в Национален конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“ – Карлово пък бе Лора Куруджиева. Притеснена от появата на сцена след осем месеца, само с онлайн подготовка (по време на карантина и в присъствието на цялото семейство),  в група с най-добрите деца на България, Лора не получи награда на присъствения етап, но пък завоюва сребърен медал от първоначален етап.

Националният конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“ се провежда за осма поредна година в навечерието на Националния празник на България. Карловската музикална сцена привлича талантливи деца от цялата страна и се превръща в една от предпочитаните за изява на певческите умения на младите хора. Тази година 55 деца пяха на живо в зала „Васил Караиванов“, след като завоюваха първи места в онлайн етапа на конкурса.

На 26 февруари освен, че се изявиха и подариха истински концерт на публиката, те срещнаха стари приятели и откриха нови, всички свързани от обичта си към музиката и песента!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn