Надежда Ковачева с Гран При от IX Национален младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“, Хисаря. Престижни отличия за панагюрски таланти във фестивала

Талантливите панагюрски деца, възпитаници на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина в Школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие , се представиха отлично във втория, присъствен етап на IX Национален младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“, провел се на 16 и 17 юли, на сцената в Летния театър на гр. Хисаря.

В Първа възрастова група Християн Балев спечели сребърен медал, а Румяна Узунова бронзово отличие.

Във Втора възрастова група Стивани Джунова завоюва златен медал.

В Четвърта възрастова група Надежда Ковачева спечели Гран При.

В Пета възрастова група Евгения Ангелова спечели сребърен медал, с бронзови медали бяха удостоени Николай Дерменджиев и Иван Бондар.


Председател на журито беше Мими Иванова- една от водещите български поп изпълнителки през последните десетилетия, почетен гражданин на Хисаря, и членове: д-р Владимир Димов- поп и рок изпълнител, педагод, Здравко Петров-музикант, педагог, журналист, музикален критик и анализатор, Надя Тончева-джаз, поп и рок изпълнител, музикален педагог и Петър Алексиев-музикант, композитор, аранжор и тон-режисьор.

Съгласно Регламент 2021, от тази година към работата на професионалното жури се присъедини и Алтернативно жури, чиято средноаритметична оценка влизаше в общия бал на участника. Алтернативното жури се състоеше от представител на „Петнадесет лалета“, вокален педагог, родител и участник и бе различно за всяка възрастова група.

МК „Петнадесет лалета“ се организира от СНЦ „Петнадесет лалета“ със съорганизатори Община Хисаря и НЧ „Иван Вазов 1904“. Конкурсът, който се провежда за девети път, е национален с международно участие и се базира върху творчеството на Мими Иванова и Развигор Попов.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn