Над 1 тон хартия беше събрана в първия ден от кампанията „Предай стара хартия – получи нова книга“

Изключително успешен беше първият ден от кампанията  „Предай стара хартия – получи нова книга“, организирана от Общински ученически парламент към Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище със съдействието на Община Панагюрище и „Екопак България“ АД . Събраната хартия възлиза на над 1 тон, съобщи ръководителят на младите парламентаристи Иванка Тодева.

IMG_0834 IMG_0838 IMG_0842

В следобедните часове на деня хартиените отпадъци бяха извозени от служители на ОП”Чистота” със съдействието на общинското звено “Управление на дейностите по опазване на околната среда и водите“. В кампанията се включиха ученици от ПГИТМТ и ОУ”Проф. Марин Дринов”, в групи и самостоятелно, родители с децата си, фирма „Оптикс“, ДГ „Брезичка“ и ДГ „Райна Княгиня“, граждани.

IMG_0836 IMG_0839

Срещу предадената хартия всички получиха в замяна книги и благодарствени писма, връчени от представители на Общински ученически парламент.

Кампанията продължава и в събота, от 09:00 до 13:00 часа, в сградата на Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище. Всеки, който предаде 5 кг хартиени отпадъци ще получи в замяна нова книга. Със средствата от изкупените хартиени отпадъци ще бъдат подкрепени благотворителните кампании на две панагюрски училища.

Всеки тон рециклирана хартия спасява 13 дървета от изсичане.
Един килограм рециклирана хартия спестява използването на 32 литра питейна вода.

За да сме съпричастни към опазването на горите и дърветата ние ви предлагаме да се включите в нашата кампания „Предай стара хартия – получи нова книга“, призовават младите парламентаристи.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn