Над 1 800 лева събраха доброволците от БМЧК от благотворителния мартенски базар

1 876 лева е сумата, събрана от традиционния благотворителен мартенски базар на младежката организация на БЧК – Панагюрище, който се проведе на 27 и 29 февруари. Сергията им, разположена при хотел „Каменград“, се радваше на изключителен интерес, голяма част от артикулите се изчерпаха още в съботния ден, дори се наложило да изработват допълнителни количества. Имаше и граждани, които се спираха дори само, за да пуснат пари в касичката.
Доброволците от БЧК и БМЧК бяха изработили около 5 000 мартенички, своят принос дадоха и малките помощници на Баба Марта, които твориха в Общинска библиотека „Стоян Дринов”. Със събраните средства червенокръстци ще подпомогнат деца в риск.

baraz 2На 1 март младежите от БМЧК ще раздават мартенички, както на площада, така и на приятели, които помагат на огранизацията – магазини, лечебни заведения, фирми от региона. Ще посетят ДЦДВХУ „Дъга” и ДЦВХУ „Св. св. Козма и Дамян”. „Само за наши приятели сме приготвили над 1500 мартенички“, каза координаторът на БЧК – Панагюрище Павлинка Дундарова. Инициативата се организира за единадесета поредна година. През миналата година доброволците събраха близо 1200 лв.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn