Над 100 състезатели идват в Панагюрище за XIX международен турнир по бадминтон за купата“ Петър Велков“

Над 100 състезатели /момичета и момчета до 13 години/ от 22 клуба от страната и гости от Македония и Румъния ще вземат участие в XIX международен турнир по бадминтон за купата „Петър Велков“, който ще се проведе на 14 и 15 ноември в зала „Арена Асарел”. Турнирът е традиционен и се провежда под патронажа на кмета на община Панагюрище. Тук се срещат най-изявените състезатели от всеки клуб. За първи път ще се определят шампиони по единично и на двойки /момчета и момичета/. Състезанието ще бъде открито официално в 10.30 часа на 14.11.2015 г.
Клубовете, които ще се включат в надпреварата са: СКБ „Тракия”-Пловдив, СКБ „Хоталич” -Севлиево, СК „Вапцаров”-Димитровград, БК „ВИАС” -София, СКБ „Стара Загора“, БК „Люлин”-София, СКБ „Арда”-Кърджали, БК „Горна Оряховица”, СКБ „Нова Загора”, БК „Георги Бенковски”-Пазарджик , БСК „Пазарджик”, СКБ „Оряхово 80”, БК „Гълъбово”, СКБ „Арх.Михаил”-Козлодуй, СКБ „Брезово”, БК „НСА”-София, БК „Победа”-Дупница, БК „Панагюрище 95”, БК „РУСЕ“, БК „Хасково”, БК „Атлет “ Първомай“ и БК“ Академик-„София.
Добро представяне записаха панагюрските бадминтонисти в отборната надпревара до 17 години в последното си състезание – държавното първенство през октомври.
Младежите в състав: Цветан Цветков, Николай Табанджов, Иван Рендаков се класираха на 4 място. Девойките в състав: Габриела Карабойчева, Петя Навущанова, Мария Костуркова и Гергана Минчева се класираха на 6 място.
До края на годината клубът ще участва в Държавен отборен шампионат за мъже и жени /смесени отбори/ „А“ група и държавен отборен шампионат за мъже и жени „Б “ група.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn