Над 1300 лева бяха събрани от благотворителния Коледен базар на БЧК-Панагюрище

1307,80 лева  е сумата, събраната от благотворителния Коледен базар, който организираха доброволците от БЧК-Панагюрище, съобщиха от червенокръстката организация. Празничните артикули- красиви сурвачки за малките коледари, коледни венци, звезди, камбанки, ефектни свещници и стилни елхички бяха изложени пред комплекс „Каменград” и на централния площад „20 април” на 18 , 22, 23 и 26 декември.

DSC01909

Зад щанда бяха момчетата и момичетата от младежката организация на БЧК, които споделиха с радост, че базарът се радва на изключителен интерес от страна на панагюрци. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати деца и младежи в неравностойно положение от община Панагюрище.

DSC01928 DSC01903

Инициативата се проведе за шеста година. Тази година ЦОП „Зора“ се присъедини към каузата на БЧК и БМЧК, като предостави събраната от своя Коледен базар сума от 80.00 лв. за подпомагане деца в неравностойно положение.

DSC01905

Припомняме, че от благотворителния коледен базар, който организираха доброволците от БЧК-Панагюрище през 2016 година бяха събрани 1244 лева. Средствата бяха използвани отново за работа с деца в неравностойно положение от община Панагюрище, а 100 лева от сумата беше дарена на две сирачета от Хитрино.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn