Над 20 млади риболовци ловиха риба на язовир „Братаница“ в състезанието “Детето риболовец може без дрога”

За поредна година СЛРД „Глиган” – гр. Панагюрище организира състезание по риболов за деца от 7 до 14 години под надслов „Детето риболовец може без дрога” . 

Надпреварата се състоя в неделя, 30 май, на язовир „Братаница“. В турнира се включиха 23 малки риболовци, които демонстрираха риболовните си умения, подкрепяни от техните родители и роднини.

Като истински природозащитници, след финала на състезанието, те пуснаха уловената риба отново в язовира.

Както при всяка надпревара, така и тук имаше победители.

При момичетата най-добри се оказаха 8-годишната Даная Димитрова, която се класира на 1-во място, 11-годишната Катерина Иванова зае 2-ро място, а на 3-то място се класира Габриела Спасова, на 13 години.

На почетната стълбичка при момчетата първи се нареди  Марин Добрев, на 8 години, следван от Георги Патърчанов на 13г. и Станимир Ганчев, на 12 години.

 

Най-малкият участник в състезанието бе 7- годишният Калоян Чонов.

Призът за най-бързо уловена риба грабна Габриела Спасова, която спечели и наградата за най-малка уловена риба, 11 грама.

Наградата за най-голяма уловена риба – 2.850 кг. заслужи Даная Димитрова.

 

Наградите, подсигурени от Сдружението и подаръци от Община Панагюрище, връчи председателят на Общински съвет- Панагюрище Христо Калоянов с асистеницията на главния съдия на риболовното състезание Костадин Вранчев.

Всички участници в надпреварата получиха грамоти.

Победителите ще вземат участие ХVII Национален турнир по улов на риба на плувка за деца до 14 годишна възраст под мотото „Детето риболовец може без дрога“. Състезанието ще се проведе на 4 и 5 юни,  на яз. „Долна вода“.  на 8 км от  град Монтана и е посветен на 1 юни – Ден на детето.

Там най-добрите деца риболовци от цялата страна ще се надпреварват за купата на НЛРС – СЛРБ. Отборите ще бъдат сформирани от по трима състезатели /момчета, момичета или смесено/. Участниците не трябва да бъдат по-малки от 7-годишна възраст.

В отборното и индивидуалното класиране ще бъдат излъчени призьори за 1-во, 2-ро и 3-то място. Ще има награди за най-голяма риба, най-малка риба и „Карък“ на състезанието.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn