Над 20 см е снежната покривка в Панагюрище

Над 20 см е снежната покривка в Панагюрище. Въпреки че се почистват, улиците са трудно проходими. Усложнена е пътната обстановка на територията на цялата област Пазарджик, съобщават от Областна дирекция на МВР. От снощи предвид интензивния снеговалеж са предприети мерки съвместно с АПИ за ограничаване на движението на товарни автомобили над 12 тона по третокласната пътна мрежа и по АМ „Тракия“. Ограничения са въведени и за товарни автомобили без ремаркета и полуремаркета и с вериги в планинските части на региона.

Основните пътища се почистват но интензивния снеговалеж, който продължава и към момента затруднява движението по тях. Извадени са допълнителни екипи на ОДМВР-Пазарджик, районните управления в цялата област, екипи на Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Десетки са сигналите за паднали клони и дървета в районите на велинградско, панагюрско и пещерско. Има и населени места без електричество, екипи на EVN работят за отстраняване на авариите. Влезли сме в контакт със всички аварийни групи на общините в региона, техника на снегопочистващите фирми е изведена навън още през нощта. За радост няма бедставщи хора, но продължаващият валеж от сняг създават затруднения при почистването на пътищата, заявяват още от дирекцията.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn